Het Hospice

Locatie

Hospice Zoetermeer bevindt zich op de begane grond van het fraaie moderne pand aan de Schoolstraat 1. Op de eerste verdieping bevindt zich het Buurzorgpension. De locatie is nabij het centrum van Zoetermeer en wordt gekenmerkt door de rustige en groene ligging.

Historie
In 2001 startte Hospice Zoetermeer als Bijna-Thuis-Huis in het complex ‘t Seghe Waert onder de vlag van de Stichting Hospice Groep Zoetermeer.

In 2010 kwam het bericht dat het Bijna-Thuis-Huis/Hospice moest verhuizen. In 2011 stelde de Gemeente Zoetermeer een perceel grond beschikbaar aan de Schoolstraat 1. Het oude gymnastieklokaal op deze locatie werd in 2011 gesloopt. Met Buurtzorg Nederland is in de loop van 2014 het plan opgevat om in een nieuw te bouwen pand  een Buurtzorgpension en het Hospice Zoetermeer te huisvesten. Op 9 juni 2017 werd op symbolische wijze, in aanwezigheid van de toenmalige wethouder mw. I.H.C. Vugs-Vink, de eerste paal geslagen. Op 28 mei 2018 werd het Hospice Zoetermeer in de nieuwbouw in gebruik genomen.

Per 1 februari 2022 heeft de Stichting Hospice Groep Zoetermeer alle activiteiten van het hospice overgedragen aan Buurtzorg Nederland.

Hospice Zoetermeer is uitgegroeid tot een onmisbare voorziening in de palliatieve zorg in Zoetermeer

Netwerk Palliatieve Zorg
Hospice Zoetermeer is lid van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden en neemt deel aan de Keten Palliatieve Zorg Zoetermeer.

Het aantal vrije bedden bij ons in het hospice kunt u hier vinden in de palliatieve zorgzoeker.

Donaties
Wilt u een gift of donatie aan ons doen? Daar zijn we altijd blij mee. Meer informatie over giften en donaties vindt u op de pagina Vrienden van het Buurtzorghuis.

Bekijk hier de digitale rondleiding in Hospice Zoetermeer

Gastvrij huis voor zorg en ondersteuning

Webdesign en realisatie: dehoopenkoning.nl