Historie

Na een korte verbouwing van de beheerdersruimte van het complex aanleunwoningen bij 't Seghewaert aan de Vaartdreef in Zoetermeer, is in september 2001 de eerste bewoner opgenomen in het Bijna Thuis Huis.

Er waren toen 2 kamers met een huiskamer en facilitaire ruimten beschikbaar. Anderhalf jaar later kwam meer ruimte vrij waardoor er uiteindelijk 3 bewonerskamers ontstonden en een familiekamer.

In de jaren daarna is het Bijna Thuis Huis uitgegroeid tot een onmisbare voorziening in de palliatieve zorg in Zoetermeer.

Er is nauwe samenwerking opgebouwd met de huisartsen,
de medisch specialisten in het ziekenhuis, apothekers en de thuiszorg. Particulieren, kerken en donateurs hebben het
Bijna Thuis Huis al die jaren financieel ondersteund.

Onderstaand enkele foto's van het oude hospice op locatie  't Seghe Waert