Opgeleide vrijwilliger thuis inzetten

Vrijwilligers in de thuissituatie

Voor mensen die in de laatste levensfase het liefst thuis verzorgd willen worden, kan het fijn zijn als mantelzorgers thuis ondersteund worden. Dat kan met de thuis-inzet van een vrijwilliger van het
Hospice Zoetermeer.

Wij kunnen op korte termijn, een opgeleide vrijwilliger inzetten in de thuissituatie. Deze vrijwilligers kunnen een aantal uren per week de ondersteuning van de mantelzorgers overnemen. Zij bieden zorg op maat, afgestemd op de verwachtingen en behoeften van de patiënt en de mantelzorgers.
De huisarts, medisch specialist of het Transferbureau van het ziekenhuis, kan een aanmelding doen voor thuisinzet van een vrijwilliger. De coördinator maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek, waarbij uiteraard naast de bewoner ook mantelzorgers aanwezig kunnen zijn, kunnen de betrokkenen aangeven wat hun verwachtingen zijn van de aanwezigheid van de vrijwilliger.
Ook informatie over de mens achter de bewoner, is voor de coördinator van groot belang.

Op basis van al deze informatie kan zij de juiste beslissing nemen over de vrijwilliger die het beste past bij de bewoner en diens naasten.
Een persoonlijke klik is heel belangrijk.